streda 15. januára 2014

Tiene Vetra 3

3. časť - Vytvorení pre opak

Sheyla sedela na schodoch vedľa Nialla a rozprávala veľa, ale pritom nič. No jeho to netrápilo. Dychtivo hltal každé slovo, ktoré jej krvavé pery vypustili vonku.
,,Kedysi dávno, keď ešte ľudia neboli ľuďmi, ale opicami, na Zemi vládli Dobro a Zlo. Stále spolu zápasili, no ani jeden z nich nebol dostatočne silný na to, aby porazil toho druhého. Vďaka tomu bola Zem Zemou, život životom. Pretože život nemôže existovať bez lásky no i nenávisti, bez Dobra a Zla. Ich sily bývali vždy v harmónii, až do jedného dňa. Do dňa, kedy si Zlo uvedomilo, že samo Dobro neporazí. Že bude musieť vymyslieť lesť, tak perfektnú, aby na ňu Dobro skočilo a tak krutú, aby na ňu Dobro umrelo. A vtedy vytvorilo deti podzemia. Krásne stvorenia s krídlami, ktoré smeli vyletieť do výšin a obalamutiť Dobro. No deťmi podzemia nemohli byť dlho. Potrebovali meno vznešené, meno, ktoré by v sebe nosilo Zlo dokonalo zamaskované za Dobro. A tak nás Zlo v jednu daždivú noc pomenovalo Anjelmi. Poslalo nás hore, až nad mračná, kde cez deň vždy dopadali lúče slnka a v noci na nebi svietili milióny malých hviezdičiek. Vyzeralo to tam ako v raji. Tam, sme našli Dobro. Predstavili sme sa ako Anjeli, ako stratená rasa, ktorá prišla Dobru na pomoc v jeho nekončiacej bitve so Zlom. Keďže Dobro malo mäkké srdce so zlata, s úsmevom nás prijalo do svojeho raju. Žili sme tam niekoľko rokov - plnili presne to, čo nám Zlo prikázalo. Získavali sme dôveru Dobra, ktoré nám slepo verilo, aj keď sme mu celý čas držali dýku za chrbtom. Nevšímalo si drobné znaky, úsmevy a slová, ktorými sme si pripravovali plán.
V deň, keď sme boli konečne pripravení, nás však Dobro prekvapilo. Dalo si nás všetkých zvolať a pomaly začalo: 'Anjeli, každí má šancu na život a na výber. Vy ste mali šancu výberu. No všetko má svôj čas a čas má pravú chvíľu, ktorá práve prišla. Vidím, ako ste sa rozhodli, deti podzemia. Zlo si myslelo, že ma dokáže prekabátiť, no to ma zjavne podcenilo. Týmto vás vyháňam z môjho raju a uvaľujem na vás kliatbu. Boli ste stvorení na zabíjanie, no odteraz musíte chrániť. Boli ste stvorení na dlhé čakanie, tak dostanete nekonečné životy. Boli ste stvorení v normálnom čase, no teraz budete musieť žiť naopak. Ale nezabúdajte. Moja dobrota je nekonečná a vy stále máte šancu na odpustenie.' "
,,Hovoríš to, akoby si tam bola," prerušil Sheylino rozprávanie Niall. Ona sa na neho len trochu zamračila, pretože nemala rada, keď ju niekto prerušoval.
,,Ja som tam bola. Všetci sme tam boli," povedala Sheyla, ,,odvtedy neustále chránime ľudí. Nikdy si neodýchneme, stále je tam niekto nový na záchranu. No to je náš život. Vytvorení pre opak. Zrodení v Zle a zavrhnutí v Dobre. Vychovaní v Zle a poučení v Dobre. No nakoniec, ponížení a zahambení v obidvoch. Zbavení našej jedinej pýchy - krídel, no stále obdarení krásou," povzdychla si a na chvíľu zavrela oči, ,,pamätám si, ako to vyzeralo v raji Dobra. Tam by si sa určite chcel raz pozrieť. Predstav si svet na oblaku, mäkkom ako páperie. Pri každom dopade slnečných lúčov sa leskol ako čerstvo napadnutý sneh. A noci... Mohol si tam ležať hodiny a len sledovať nočnú oblohu. Žiadny mestský smog, žiadne zábrany, len ty, čierne nebo a milióny hviezd. Rozspiané po oblohe akoby sa ti rozspialo vrecúškou so soľou. Na niektorých miestach ich bolo nespočítateľne veľa, žiarili skoro tak jasne ako mesiac. No na niektorých miestach si ich videl len pár. Práve tie boli však najkrajšie. Osamelé biele žiariace bodky, smejúce sa na teba z oblohy. Ak by som mohla, zobrala by som ťa tam. No nemôžme vôjsť na územie, kde nie sme vítaní," Sheyla naspäť otvorila oči a pozrela na Nialla, ktorý ju stále so záujmom sledoval.
,,Ešte mi povedz, ako to tam vyzeralo," poprosil ju a na tvári sa mu objavil výraz smutného psa, ,,ale vo vnútri," dodal a postavil sa z tvrdého schodu. Potom podal ruku Sheyle, ktorá ju s úsmevom prijala a nechala ho vytiahnuť ju na nohy. Odomkol byt a pustil ju dovnútra. Hneď za dverami si vyzula ihličkové topánky a zavesila kabát do skrine, kde sa nachádzali všetky Niallove bundy.
Niall na ňu počkal a potom ju znova chytil za ruku a spolu s ňou prešiel do obývačky. Mal ju zariadenú v príjemnom domácom štýle, čo sa jej páčilo oveľa viac než tie moderné studené obývačky. Z tejto vyžarovalo teplo a láska.
Sheyla sa posadila na gauč a Niall si sadol na jeho druhú stranu, takže sedeli oproti sebe a ich nohy sa trochu križovali. Niallova hlava padla na opierku gauča a zapozerala sa na Sheylu s pohľadom prosiacim o pokračovanie.
,,Predstav si krajinu. Nádhernú krajinu, ktorá siaha až kam ti oko dovidí. Celá zem je pokrytá mäkkými chumáčikmi oblakov, ktoré ti pri chôdzi jemne hladkajú nohy. Bola tam obrovská brána s nápisom Bonum. Nápis bol zo zlata a brána zo striebra, aspoň tak sa hovorievalo. Dobro nepoznalo lakomosť, takže mu nezáležalo na cennosti tých kovov. Keď si prekročil prah brány, dostal si sa do raja Dobra. Na začiatku boli záhrady. Vysoké stromy pod ktorými si mohol preležať v tráve celé hodiny. Rástli na nich tie najlahodnejšie jablká aké som kedy jedla. Rozplývali sa na jazyku ako čokoláda, ale lepšie. Niekedy, keď si ležal v tráve a vdychoval jej úžasnú vôňu, mohol si vidieť veveričky, ako preskakujú z jedného storu na druhý. Nikdy som sa nedozvedela, prečo tam žili veveričky, ale páčili sa mi. Fascinoval ma spôsob akým ladne skákali a užívali si svôj život v raji. Za jabloňovým sadom boli čerešne. Na jar tam bývalo nádherne. Všade rúžové lístky, padajúce zo stromov. Vtedy sme to volali rúžový záhon. Bolo tam nádherne. Za čerešňami boli kvety. Voňali tak úžasne, lepšie ako hocaká voňavka. A za kvetami... Tam bol dom. Miesto, kde sme žili spolu s Dobrom. V izbách sme mali najpohodlnejšie postele a každé ráno nás budili mäkké slnečné lúče dopadajúce na nás cez okná. Príjemne hriali na tvári a dokázali ti zlepšiť náladu na celý deň. Ak by si prešiel cez obytnú časť, dostal by si sa do siene, kde sme sa stretávali s Dobrom. Obrovská hala s preskleneným stropom a oknami po stenách. Sklenený palác. Bol stamadiaľ výhľad na celú Zem, na celé impérium Dobra a na celú oblohu. Na pohľad zo Skleneného paláca sa len tak nezabúda. Bola to jedna z najnádhernejších vecí, aké som v živote videla," povedala Sheyla potichu a zrak jej padol na Nialla, krorý pri jej rozprávaní zaspal. Kuriatko zlaté. Opatrne sa postavila a tak aby ho nezobudila vykĺzla na chodbu, obula sa a obliekla. Ešte poslednýkrát naňho pozrela a vyšla z bytu.
Skontrolovala svoje hodinky a trochu pridala do kroku. Už by bolo na čase, aby ho stretla znova - no tentoraz naposledy.


Could you believe it? ← Ale ako srsly, vidíte to i vy, či len ja snívam? Úplne vás milujem milujem milujem :3 Aj keď nemám šancu vyhrať, veľmi vám ďakujem. Lovers of mine, biggest thank you on the world is for you. ♥ + k tejto časti si poprosím viac komentárov ako k minulej, pretože, no, buďme úprimní (čiarky forever everywhere), pri písaní som plakala. Ale to len tak okrajovo. Love. xx

3 komentáre:

  1. Prepač, jestli toto budú nemysle, ale já už skoro nedržám viečka hore, som úplne grogy. No maľa by som sa pomafkovať, pretože, teraz keď píšem, tak sa sústredím na chyby, a to samé robím tiež keď čítám...je to otrasné, keď sa vlastne plne nesústredíš na děj...kokos, asi z tej čestiny zblbnem a to si ju musím nacpať do hlavy ke zkúškám eště viac..:D No to len tak na okraj..

    "...No to je náš život. Vytvorení pre opak. Zrodení v Zle a zavrhnutí v Dobre. Vychovaní v Zle a poučení v Dobre. No nakoniec, ponížení a zahambení v obidvoch. Zbavení našej jedinej pýchy - krídel, no stále obdarení krásou."

    - Je to stále lepšie a lepšie. Nemožem (o s divným znakem:D) uveriť vlastným očam, lebo toto je také premyslené, také prepracované a hlavne také dokonalé a originálné..(znám viac slov, ale teraz už ich neviem použiť) ...tvoje názory (také tie vety, vieš) sú čím viac užastné a já jenom tu sedím a sánka dole (to sa tak hovorí, že?:D)...a celý ten príbeh, tie tri části, sú...také aké si zaslúži býť, lenže na to já nepoznám to správne slovo :3 Mimochodom s tím "Bonum" to ma tiež dostalo...♥ len tak ďalej! Taraz si mi veľa zdvihla náladu, aj keď moj výraz je stále taký strapený a kyselý :D xxEl

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Wow dokonalé popsaný Ráj!!!! Užasné Xxx (A)

    OdpovedaťOdstrániť