pondelok 6. januára 2014

Tiene vetra 1

Asi len toľko, že nechápem, no i milujem človeka, ktorý ma nominoval HERE. thanks. xx ;) - Lav

1. časť - Prvý no i posledný raz.

,,Vieš, že tomu neverím, Zayn. Ja rozumiem, že keď ti ona povedala, že videla anjela, tak jej veríš, to ti ani neberiem. Ale ja tomu veriť nemusím, dobre?" opýtal sa Zayna, ktorý sa ho už poslednú pol hodinu snažil presvedčiť o opaku. Spomienku svoje sny Niall naďalej silno potláčal. Žiadny anjeli neexistujú a bodka.
,,Mysli si čo chceš, ale vieš čo sa hovorí," povedal Zayn s povzdychom. Potom sa už len postavil a bez hocakého ďalšieho slova odišiel. Jasné, že Niall vedel, čo sa hovorí. Ak neveríš, oni ťa prinútia.
Hlúposti.
Postavil sa z pohodlia gauča v Harryho obývačke a vyšiel na chodbu. Cítil sa úplne pod psa. Chvíľu sa tam len bezcielne prechádzal. Nedokázal sa na nič sústrediť, pretože mu myšlienky stále utekali k jeho snu. Bola to totálna hlúposť, no človek nikdy nevie...? Možnože ju naozaj stretne.
"Ale načo to myslíš, Horan!" okríkol sa v duchu "ty predsa na takéto veci neveríš. Tak čo si to namýšľam, že by si mohol stretnúť nejaké anjela? Dokonca svôjho?"
Radšej sa vrátil naspäť ku chalanom, ktorí pokračovali v hraní nejakej stupídnej hry na playstation bez povšimnutia jeho neprítomnosti. Naspäť sa usadil na svoje miesto, ktoré za tú chvíľku ešte nestihlo vychladnúť.

Sheyla sa opierala chrbtom zahaleným v krátkom čiernom kabáte o špinavú stenu. Pomaly vydychovala obláčiky dymu, ktoré sa jej v ústach tvorili vďaka nadmernému chladu vonku. Čakala na ten moment. Na moment, kedy sa stretnú naposledy.
Svoje ohnivo červené vlasy mala rozpustené, ako vždy. V miernych vlnách jej padali až ku pásu, kde sa ich farba menila na oranžovú. Jej vlasy, jej milované vlasy. Toľkokrát dovolila Niallovi zapletať jej ich a starať sa o ne. Ach, tie nádherné časy. No všetko sa musí skončiť, inak by sa nič nikdy nezačalo. Ak by mu nezlomila srdce, on by ho nikdy nezlomil jej, no aký je zmysel žitia bez bolesti? Bez utrpenia? Bez straty? A hlavne, bez lásky? Bez človeka, ktorý vás podrží, keď padáte? Bež priateľa, ktorý vám zaspieva uspávanku a potom vás hodiny sleduje v spánku? Bez chlapca, ktorý vám bude vždy oporou, ktorý sa za vás postaví aj keď vám neverí? Život bez lásky je ako plávanie bez namočenia sa.
Nialla zbadala v okamžiku, ako vyšiel z dverí budovy. Vyzeral tak mlado... Malé kurčiatko. Smial sa na nejakom hlúpom vtipe, ako ho poznala. A ona ho poznala veľmi dobre aj keď on ju ešte nie.
Pomaly vystúpila z tieňa, no vzápätí sa vrátila naspäť. Nepríde za ňou, ako to vždy robieval. Neobjíme ju a nevtisne bozk na líce. Tento raz to bude musieť urobiť ona. Už len tento raz.
Jej vysoké opätky hlasno klopkali na zľadovatenom chodníku. Ich zvuk sa ozýval celou ulicou a prirodzene prilákal pozornosť štyroch chlapcov lúčiach sa pred bytovkou. Naraz zdvihli hlavy a pozreli na dievča v čiernom s ohnivými vlasmi a krvavým rúžom. Všetkým sa sánka posunula o pár centimetrov niššie, no ju nezaujímali všetci. Oči jej padli na Nialla.
,,Ahoj," pozdravila ho potichu, ,,môžem s tebou na chvíľu hovoriť?" opýtala sa ho, nespúšťajúc pohľad z jeho svetlomodrých okáľov, ktoré ju sledovali ako prízrak.
,,Ja-jasné," odvetil jej Niall, nechápajúc, čo chce dievča ako ona od neho. Prečo nejde za Zaynom, či za hocikým iným. Oni sú predsa tí krajší. No ona ho len chytila za ruku a potiahla preč od ostatných.
,,Ja... Ja ťa poznám," dostal zo seba Niall potichu. Sheyla prudko zastavila a otočila sa tak rýchlo, až jej vlasy jemne švihli Nialla po tvári. V jej vnútri zasvietila malá iskierka nádeje. Stretnú sa ešte raz.
,,Si dievča, z mojich snov. Ohnivé vlasy a krvavý rúž, anjel, ktorý padol z neba pre mňa," povedal a Sheylin úsmev spolu s jej iskierkou nádeje zhasol. Toto je naozaj poslednýkrát.
,,A ty si Niall James Horan, máš 20, žiješ sám v obrovskom byte, no máš panický strach z tmy a z toho, že ma stratíš. Teda, ten len budeš mať. Dúfam," povzdychla si Sheyla a v ruke žmolila koniec svojho kabátu. Na túto situáciu sa pripravovala tak dlho, no teraz nevedela čo má robiť.
,,Čože?" opýtal sa Niall.
,,Ach ty moje kurčiatko, čoskoro pochopíš," pošepla Sheyla a pozrela na oblohu z ktorej pomaly začínal padať sneh. Pozorovala vločky s neskrývaným záujmom. Milovala sneh.
,,Kto si?" opýtal sa Niall dievčaťa stojaceho pred ňou.
,,Ako si povedal... Som tvôj anjel. Dievča s ohnivými vlasmi a krvavým rúžom," usmiala sa Sheyla a chytila Nialla za ruku. Vedela, že to je asi poslednýkrát čo sa ho môže dotknúť, tak si to chcela dostatočne vychutnať.
,,Nemyslím to tak. Ako sa voláš?" opýtal sa a pustil jej ruku. Odstúpil o krok ďalej, akoby mu naháňala strach. Sheyla sa mu ani nečudovala. Nikdy nedôveroval ľuďom, tak prečo by mal veriť jej, ktorá sa len tak objavila a ani sa nepredstavila?
,,To teraz nie je podstatné. Dôležité je toto," povedala potichu a siahla do vrecka. Okamžite prstami nahmatala hladký kov.
,,Toto si musíš nechať. Skry to predomnou, nesmiem to uvidieť až kým nepríde správny čas. Urob to pre mňa, prosím. Poslednú vec," pošepla Sheyla a vložila Niallovi do ruky jej náhrdelník. Nikdy si ho nedala dole, no všetko je raz po prvýkrát.
,,Čo tým myslíš? Kedy príde správny čas?" opýtal sa jej zmätene. No ona ho už nepočúvala. Sledovala sneh, ktorý padal z oblohy v čím ďalej tým väčších chumáčoch.
,,Snežilo, keď sme sa prvýkrát stretli. Pamätáš si na ten deň? Oh, ty si ma ešte nestretol. Prepáč, to som nemala hovoriť. Ale vieš čo?" Sheyla prudko vystrela hlavu zo zaklonenia, aby mu mohla pozrieť do očí, ,,ten deň si budeš pamätať do konca života," zasmiala sa a znova zaklonila hlavu aby mohla sledovať padajúci sneh na jej pokožku.
,,Na všetkco treba čas a na čas treba pravú chvíľu," pošepkala a zavrela oči. Niall na ňu len šokovane pozeral a nechápal, čo sa deje. No pomaly začínalo byť zložitejšie sústrediť sa na obrysy jej tela. Mizla mu rovno pred očami a on netušil, čo sa deje. Pochopil, až keď bolo neskoro. Až vtedy, keď jediné čo po nej zostalo, bol tieň vo vetri.
A nejako, netušil ako, sa mu v hlave zjavila myšlienka, že práve videl zmiznúť lásku jeho života rovno pred svojimi očami.

Toto som si povedala včera v noci (chápať ako dnes o druhej ráno) a rozplakala sa pri písaní tretej časti. Veď tak treba, čo? hah. Credits za obrázok Adel. xx

6 komentárov:

  1. Veľmi dobré a zaujímavé :))) Kedy bude ďalšia časť? :3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No.. Návrat vo veľkom štýle :)

    P. S Tá nominácia je najmenej čo som mohla urobiť. Vdaka tebe mám otvorené dva staré zošity, kde si píšem ja :)
    A myslím, že som nominovala aj SOL.

    !!!!! Preto odkaz pre všetkých návštevníkov, aby bezpodmienecne nominovali :)!!!!!
    With Love -N-

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zabudla som dodať.. Uz len preto, ze hl.postava má červené vlasy, milované červené vlasy máš u mna "+" :)
      -N-

      Odstrániť
  3. Ohh :3 uzastnee to je laskaa :') tesim sa moc na dalsiu cast,sirrko ze neni koment dlhy ale o 4:52 mj to moc nemysli :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jednoducho ja neviem, čo povedať...lebo je to také zvláštné, zaujímavé, jiné a hlavne skvelé :3 úplne, ako ti devča sa vyparilo, tak si asi vzalo moj názror zo sebou. :)) bude to skvelé! ;)xx

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Bomba :D Jako vždy Xxx (A)

    OdpovedaťOdstrániť